Oase

Healing en Balans

Reiki

Reiki is Japans en betekent universele (rei) levenskracht (ki)
Reiki is een eeuwenoude techniek waarbij via handoplegging deze energie naar het lichaam stroomt en daar heling en ontspanning brengt.

Dat is de korte uitleg.
Over de uitgebreide uitleg zijn vele boeken en websites geschreven maar de beste manier om het te leren kennen is om het mee te maken. Kom het gewoon eens ervaren!

Bij een Reiki behandeling lig je als dat kan op een massagebed, de kleding blijft gewoon aan. Door handoplegging stroomt de Reiki in het lichaam en geeft daar ontspanning en helpt blokkades op te lossen. De helende energie geeft het lichaam een boost voor het zelfherstel.
Reiki werkt zowel op het lichaam als op de geest. En je hoeft er niet in te geloven! Het werkt ook bij baby's, dieren en planten.
Afstandsheling is ook mogelijk, dit doe ik meestal bij kindjes en dieren.

geschiedenis:
Eind negentiende eeuw heeft een Japanse monnik; dr. Mikao Usui, Reiki opnieuw ontdekt. Nadat hij oude geschriften had gevonden en bestudeerd was hij op een berg gaan vasten en mediteren. Op de 21e dag zag hij symbolen in fel goudkleurig licht.

Hierna had hij enorme helende krachten. Hij besloot dat hij deze vaardigheden moest doorgeven en bedacht het Reiki-ondericht en beoefening zoals die nu nog steeds worden uitgevoerd.